Борусия Дортмунд стартира впечатляващо своята кампания в Бундеслигата под ръководството на новия си треньор Томас Тухел, който замени на поста Юрген Клоп. В едно от дербитата на първия кръг „жълто-черните“ разбиха адашите си от Мьонхенгладбах с 4:0.

Шалке натупа Вердер, силен старт за новаците в Бундеслигата

Пред препълнените трибуни на „Сигнал Идуна Парк“, домакините играха с много настроение и желание и заслужено се поздрвиха с категоричния успех.

Начало на добрата вечер за Дортмунд даде звездата Марко Ройс, който вече е напълно възстановен от трамвите, които го измъчваха през миналия сезон. В 15-ата минута Матс Хумелс подаде хитро към Шинджи Кагава, който с едно подаване намери Ройс, който с мигновен шут реализира за 1:0.

В 21-ата минута авансът на „жълто-черните“ бе удвоен от Пиер-Емерик Обамеянг, който се възползва от центриране отляво на Марсел Шмелцер и с глава засече за 2:0.

Отново Обамеянг бе в основата и на третия гол в двубоя. В 34-ата минута габонецът проби мощно по фланга, след което подаде към Хенрик Мхитарян, за когото само остана да чукне топката във вратата.

Точка на спора сложи отново Мхитарян 5 минути след началото на втората част. Пас от дълбочина изведе Марко Ройс по дясното крило, той проби, след което върна в наказателното поле към Мхитарян, който засече за 4:0.

С категоричния си успех Борусия Дортмунд се нареди на второ място в класирането, отстъпвайки по голова разлика единствено на Байерн Мюнхен.