Старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуадриола се опита да намери бързо причината за неуспеха срещу Реал Мадрид. Испанският специалист смята, че неговият тим не е разигравал добре топката.

Хосеп Гуардола твърди, че нападките срещу стила на немския гранд, игра с повече пасове, са необосновани и е категоричен, че няма да промени посоката.

"Знам, че беше тежък мач за нас, за мен и за играчите. Причината да се представим толкова лошо през първото полувреме беше, че не разигравахме добре топката. Срещу Арсенал и

Манчестър Юнайтед (в предишните два кръга от елиминациите) и по време на първия мач в Мадрид владеехме топката и контролирахме срещите. Сега не успяхме да направим това през първата част, а когато не контролираш топката срещу толкова силен отбор като Реал, нямаш шанс", коментира Гуардиола, цитиран от БТА.

"Когато играта не се получава, трябва поне да се стараеш да избегнеш грешките. На толкова високо ниво в Европа пропуските се наказват много бързо", допълни той.

"Споровете около моите идеи за играта не са обосновани. Аз няма да променя това, което чувствам, а чувствам, че ние трябва да играем с топката и да атакуваме възможно най-много", каза още той.