Отборът на Хофенхайм продължава да побеждава в германската Бундеслига и се наложи с 3:1 като гост срещу Херта Берлин в първия мач от 26-ия кръг в германския шампионат.

С успеха си Хофе се намести на третото място с 48 точки и е с три повече от четвъртия Борусия Дортмунд, на който му предстои дерби срещу Шалке 04 в събота. Херта пък остана пети с 40 точки.

Петер Пекарик откри за берлинчани в 32-ата минута след добре изградена атака от домакините. Владимир Дарида бе намерен фронтално срещу вратата на Бауман, но чехът нанесе слаб удар, а кълбото попадна в десния бек на домакините, който с плътен шут матира стража на гостите.

Седем минути по-късно Андрей Крамарич възстанови равенството на „Олимпиащадион” в Берлин, след като Мителщадт игра с ръка в наказателното поле, а от последвалия наказателен удар хърватинът изравни – 1:1.

Максимилиан Мителщет пък остави своите с човек по-малко, след като в 58-ата минута бе изгонен от съдията Бенямин Бранд. 20-годишният бранител фаулира излишно Надием Амири и логично му бе показан втори жълт картон.

При така стеклите се обстоятелствата оттук насетне Хофенхайм доминираше над своя съперник. В 75-ата минута Никлас Зюле отбеляза за 2:1 след страховит удар от 25 метра и със съдействието на горната греда остави безпомощен Руне Ярщайн.

В 86-ата минута Хофенхайм материализира своето превъзходство в Берлин. Сандро Вагнер проби по левия фланг и пусна хубав пас по земя към Кърмарич, който от непосредствена близост оформи крайното 3:1 в полза на Хофенхайм. В следващия кръг Херта гостува на Борусия Мьонхенгладбах, докато Хофенхайм приема лидера в Бундеслигата Байерн Мюнхен.