Отмар Хитцфелд се съгласи да преподпише с Байерн. Новият договор на наставника е до 30 юни 2008 година. Досега 58-годишният специалист постоянно обясняваше, че ще напусне баварския клуб в края на сезона.

„Много се радваме, че толкова лесно и бързо се споразумяхме с Отмар”, заяви мениджърът на Байерн Ули Хьонес. „По начина, по който води отбора и с добрата си работа през последните седмици, той ни убеди, че е идеалният треньор. Изборът му да продължи кариерата си в Мюнхен ни дава много възможности за предстоящия сезон. Решението, контрактът да е продължен само с една година, взехме заедно”, обясни Хьонес.

Хитцфелд също е много доволен от взетото решение. „Радвам се, че ще продължа работата си на „Алианц Арена”. През изминалата седмица почувствах, колко огромно удоволствие ми доставя да водя отбора. Мисля, че аз и отборът можем да постигнем още заедно. Това беше много важна причина да остана”, коментира треньорът.

След промяната ръководството е готово да инвестира в клуба. „Готови сме да направим супер отбор за Отмар. Надяваме се, че ще можем да убедим звездите на футбола, че Байерн е перфектното място за тях”, заяви вицепрезидентът на баварците Карл-Хайнц Румениге.

Хитцфелд смени на поста в Мюнхен Феликс Магат на 31 януари.