Тимът на Хановер измъкна ценна победа като гост на Хамбургер в 11-я кръг на Бундеслигата. Хановер победи с 2:1 и така след двете поредни поражения, които инкасира в шампионата и за Купата, се поздрави с успех. Хановер държи 14-ото място във временното класиране с 11 точки.

Отборът на Хамбургер пък трябваше да се примири с поражението, въпреки ранния гол, който реализира в двубоя и остава на 10-о място с 14 точки в подреждането в Бундеслигата.

Двубоят стартира отлично за домакините, които поведоха още в 6-ата минута. Николай Мюлер намери чудесно Михаел Грегорич и той нямаше проблем да реализира в опразнената врата за 1:0. Хамбургер можеше да увеличи преднината си в 27-ата минута, след брилянтно изпълнение на Марсело Диас от пряк свободен удар, но топката прелетя край лявата греда.

Домакините продължиха да атакуват и в 36-ата стражът на Хановер Рон-Роберт Цийлер трябваше да спасява вратата си, след удар на Николай Мюлер.

След почивката обаче гостите успяха да изравнят играта и да създадат няколко опасни положения. В 59-ата минута Хановер получи правото да изпълни дузпа, която Хироши Кийотаке превърна в гол, изравнявайки резултата на 1:1.

По-малко от десет минути по-късно 25-годишният японец пусна страхотен пас към Салиф Сане, който с глава порази вратата на Хамбургер за 2:1 в полза на Хановер.

До края домакините опитаха да стигнат поне до точка, но не успяха да реализират. В 88-ата минута Иво Иличевич пробва да отправи извеждащ пас към съотборник, но бе блокиран, а във втората минута на добавеното време пак Иличевич се оказа обещаваща позиция, но стреля неточно.