Хамбургер разгроми с 4:1 Щутгарт в мач от 10-ия кръг на германската Бундеслига. Три гола на шампионите наниза Ивица Олич, един добави защитникът Йорис Матайсен. Почетното попадение за „швабите” вкара Тасчи.

Двубоят на „HSH Nordbank Arena” премина под абсолютното превъзходство на домакините, които напълно заслужено поведоха в резултата още в 7-та минута. Тогава първия си гол в мача вкара героят на деня – Олич. В 22-та отново нападателят отбеляза попадение, наказвайки груба грешка на Тасчи и Писот, които през първата част на двубоя бяха по-скоро статисти в трилър за Щутгарт. Едва 13 минути след това хърватинът тотално разнищи съперника си, оформяйки своя хеттрик.

Секунди преди края на първото полувреме гостите останах с човек по-малко на терена, след като Пардо си изкара директен червен картон.

Въпреки че мачът бе решен, Хамбургер не се отказа да щурмува яампионската врата. В 59-та минута бранителят на холандския национален отбор Матайсен реализира четвъртия гол за домакините.

Тасчи се събуди за кратко в 73-та минута на срещата, когато с глава прати топката в мрежата на Франк Рост.

След разгромния си успех Хамбургер се изкача на трето място във временното класиране, като събра в актива си 20 точки. Лидер е Байерн с 26 точки. Баварците се измъчиха като гост на Бохум, но с гол в последните минути успяха да се наложат с 2:1.

Останалите резултати от Бундеслигата:

Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд - 2:2

Ханза - Шалке - 1:1

Нюрнберг - Айнтрахт Франкфурт - 5:1

Вердер - Херта - 3:2

Утре:

Хановер - Волфсбург -

Карлсруе - Арминия Билефелд -

Вчера:

Енерги - Дуисбург - 1:2