Германският Хамбургер си има нов герой, пише таблоидът „Велт”. „Легенди като Уве Зеелер, Хорст Хрубеш или Кевин Кийгън не успяха да сътворят това, което вчера направи Ивица Олич в двубоя срещу Щутгарт – хеттрик”, така журналистът Матиас Линенбрюгер започва коментара си, посветен на талантливия нападател.

„Ивица движеше главата си в такт с музиката, с дясната си ръка ритмично удряше бедрото си и по този начин приканваше феновете на препълнения „HSH Nordbank Arena” да пеят химна на тима и да скандират името му. 28-годишният играч превърна стадиона в открита дискотека. След всеки един от головете му от огромните колони на съоръжението кънтеше и любимата песен на хърватина - „Holding Out For A Hero“ на Бони Тейлър”, пише германският репортер.

„Чувството е просто невероятно”, споделя Олич и посочва рамото си, казвайки „Настръхнах”. Самият футболист разбра, че е поставил рекорд едва след края на мача. От основаването на Бундеслигата през 1963-а година нито един от футболистите на Хамбургер не е реализирал хеттрик. „Сериозно?! Това не го знаех!”, призна си нападателят и се усмихна доволно: „Това ще направи деня още по-незабравим за мен”.

Ивица Олич обикновено играе като офанзивен халф, но часове преди вчерашния мач научи, че ще бъде на върха на атаката. „Това ми е мечтата. Но треньорът решава сам, къде ще играя”, заяви хърватинът.

„Аз не трябваше да правя почти нищо. Моите съотборници правеха достатъчно, аз трябваше само да вкарам топката, това беше лесно”, скромен бе Олич, който оттук нататък най-вероятно ще продължава да води атаките на Хамбургер.