Клубът от Бундеслигата Хамбургер ШФ обяви, че за поредна година финансите му са в дефицит, но е получил дарение от 10 милиона евро от свой фен. Дарението е от местния бизнесмен Александер Ото, който е привърженик на отбора, а иска парите му да се използват за изграждането на нова база за школа. Самият Ото е обявил за дарението си на събрание на членовете на клуба. Плановете са строежът на кампуса да стартира по-късно през тази година, а да бъде готов през 2017-а.

Новината идва три дни след като милиардерът Клаус-Михаел Кюне стана първият официален инвеститор в клуба с вложени 18.75 милиона евро. Също така Кюне върна и традиционното име на стадиона на клуба- Фолкспаркщадион за следващите четири години като плати за това 16 милиона евро.

Новият фен-филантроп заяви, че няма намерение да става инвеститор, но изрази желанието си да види отново любимия Хамбургер ШФ на върха в Бундеслигата в близките години. Така с изграждането на нова база за школата, клубът ще може да се надява и на по-добри местни играчи.

Президентът на клуба Дитмар Байерсдорфер заяви, че подобно дарение е голяма стъпка напред в развитието на ХШФ като клуб. След някои реорганизации в структурата на клуба през лятото, беше анонсиран дефицит от 6,6 милиона евро при годишен оборот от 92 милиона.

На футболния терен пък европейските клубни шампиони от 1983-а година и този сезон се мъчат в долните нива на Бундеслигата, след като през миналия оцеляха с огромна доза късмет./БТА