Манчестър Сити планира огромна лятна промяна под ръководството на новия мениджър, който ще акостира на „Етихад“ - Хосеп Гуардиола.

В клуба вярват, че испанският специалист може да поведе тима към големи успехи, особено в Шампионската лига.

Откакто беше обявено назначението на Хосеп Гуардиола, спортният директор на тима Чики Бегиристайн е получил голям брой обаждания от агенти на футболисти от Англия, Испания, Италия и Германия, отчаяно искащи да играят за този специалист.

В Манчестър Сити са убедени също така, че Пеп Гуардиола ще може да възстанови доверието, след като Мануел Пелегрини изостана на 15 точки от лидера във Висшата лига Лестър.

Ръководството на отбора е уверено, че треньорът може да „създаде династия на „Етихад“, доближаващи се до блестящите му постижения с Барселона и Байерн Мюнхен.

От Байерн избухнаха: Законът важи дори за Манчестър Сити

В името на тези цели, Хосеп Гуардиола има картбланш да направи големи промени в тима това лято, като най-малко четири или пет играчи ще напуснат, а същият брой ще пристигне.

Защитникът на тима Венсан Компани няма да бъде сред онези, които ще си тръгнат от „Етихад“. Футболистът е аут от терените за четвърти път през сезона, заради контузия в прасеца. В щаба има опасения, че 29-годишният бранител никога няма да се отърве от този проблем. Въпреки това, той ще получи шанса да се развива под ръководството на Гуардиола.

Гуардиола отмъква трансферното гуру на Байерн?

Сред онези, които са нежелани, са Елиаким Мангала, както и Мартин Демикелис. Бъдещето на Яя Туре също остава неясно.

На Рахим Стърлинг също ще бъде дадено време да се докаже пред новия мениджър.

От Манчестър Сити са категорични, че Хосеп Гуардиола ще получи много по-голяма свобода за действие, отколкото е имал в Байерн Мюнхен. Специалистът ще работи в тясно сътрудничество с Чики Бегиристайн, с когото се радваше на добри взаимоотношения в Барса. Двамата ще взимат решенията кои играчи ще подпишат и кои ще си тръгнат.

Освен всичко това, „гражданите“ не крият амбициите си да развият достатъчно таланти и в своята академия през следващите години, подражавайки на академията на Барселона.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS