Повечето футболисти, работили с Пеп Гуардиола, включително настоящите на Байерн Мюнхен, постоянно засипват със суперлативи испанския специалист.

Един играч на баварците обаче се престраши да изкаже недоволство от своя наставник. Става дума за халфа Себастиан Роде, който от началото на сезона не получава много игрови минути от Гуардиола. За последно Роде бе на терена 90 минути в мача без значение от груповата фаза на Шампионската лига срещу Динамо Загреб на 9 декември, а през 2016 има едва 126 игрови минути.

Роде бе привлечен като свободен агент от Айнтрахт Франфурт и през миналия сезон често демонстрираше силни изяви. През настоящата кампания обаче Гуардиола почти не залага на него, а самият той обяви, че не знае причината затова, тъй като испанецът не говори с него.

"Много хора в клуба са доволни от мен, но аз не мога да бъда доволен от своите игрови минути. Нормално е в такъв случай да се замисляш", заяви Роде, чийто договор изтича през 2018. Той обаче увери, че в момента се концентрира върху заключителната фаза на сезона, а след неговия край "ще трябва ситуацията да бъде оценена наново."

"Пеп Гуардиола не говори много с мен, заради това не мога да кажа точно къде съм или защо не играя много."

Интерес към Роде проявяват Волфсбург и Шалке, а самият футболист явно също мисли за бъдеще извън Байерн. "Това в известна степен ме прави горд и ми дава възможност да гледам положително напред, ако не мога да продължа в Мюнхен.



Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS