Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола предупреди своите играчи, че битката за оцеляване, която Хамбургер ШФ води в Бундеслигата, го прави много опасен противник.

Утре двата тима ще излязат в четвъртфинал за Купата на Германия, а испанският специалист отказа да отдаде кой знае какво внимание на моментната форма и в двата лагера. Байерн в момента води с 13 точки пред втория Байер Леверкузен и все още е непобеден в шампионата, докато Хамбургер е предпоследен, след като загуби последните си 6 двубоя.

„Най-голямата ни грешка ще бъде да погледнем класирането в Бундеслигата“, алармира Гуардиола.

„Тази ситуация прави Хамбургер много опасен тим. Макар и да им липсва увереност, те имат качествени играчи. Ние пък имаме страхотен шанс да направим следващата стъпка към финала в Берлин.“

Франк Рибери ще пропусне срещата на „Итмех Арена“, тъй като наскоро се подложи на операция, но Бастиан Швайнщайгер може да направи дългоочаквано завръщане след проблемите с глезена, които го извадиха извън строя по-рано през кампанията. „Басти бе контузен повече от два месеца, така че се нуждае от време. Рибери? Той е важен футболист за нас, трябва да го подкрепим и да му пожелаем бързо възстановяване“, допълни Гуардиола.