Наставникът на Байерн Хосеп Гуардиола може да не е обявил къде ще продължи кариерата му от следващия сезон, но явно със сигурност ще работи в Премиършип. Въпросът е обаче в кой отбор. 

Според вестник "Марка", който се позовава на източници, близки до него, в момента специалистът се колебае между три опции. Това са Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси, като към момента надделява вероятността да поеме "гражданите". 

Изданието твърди, че вероятността Гуардиола да застане начело на някой от тези тимове е 60-20-20 процента с най-голям превес на "небесносините". В момента начело на този тим е Мануел Пелегрини, но по всичко личи, че ще си тръгне след края на сезона. 

Челси също е с мениджър само до края на кампанията в лицето на Гуус Хидинк, а "червените дяволи" обсъждат вероятността да уволнят Луис ван Гаал, но пред тях като опция стои и назначението на Жозе Моуриньо. 

Иначе Гуардиола има договор с Байерн до края на кампанията и вече обяви, че няма да го поднови. Неговият наследник ще бъде Карло Анчелоти, а все още самият специалист не е обявил коя ще бъде новата му дестинация.