Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге демонстрира разбиране към решението на Пеп Гуардиола да напусне баварците в края на сезона.

Румениге нееднократно заявяваше, че желанието му е испанецът да остане начело на тима, но неговото желание явно е било друго. Затова пък Румениге пожела на Гуардиола да си тръгне от клуба с требъл.

Официално: Анчелоти наследява Гуардиола в Байерн

"Не трябва да забравяме: Пеп е млад човек, а Байерн е едва вторият му треньорски пристан. Той иска да получи нов опит. Така беше и в Барселона. Пеп търси предизвикателството", заяви Румениге.

Задачата минимум за до края на сезона е шампионската титла на Германия, но всички се надяват на триумф в Шампионската лига. "Когато един треньор става три пъти шампион за три години, бихме били доволни. Разбира се, искаме да спечелим и Шампионската лига. Искрено желая това на Пеп и на нас за раздяла - така, както Юп Хайнкес спечели требъла на раздяла. Уверен съм, че треньорът и отборът ще работят още по-интензивно затова и ще постигнат големи неща, именно защото сега е ясно, че Пеп ще напусне Байерн."


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS