Треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола показа ясно каква е целта пред неговите футболисти в Бундеслигата, а именно – победа срещу Борусия Мьонхенгладбах в следващия кръг от първенството, което ще е равносилно на трета поредна титла.

Днес баварците се наложиха трудничко над Херта Берлин с 2:0, докато Борусия Дортмунд отложи празненствата им след победа 3:0 над Щутгарт. Три кръга преди края разликата между двата тима е 7 точки в полза на Байерн.

„Сега всичко е в нашите ръце, трябва ни само една победа“, каза Гуардиола. „Надявам се, че през следващата седмица ще играем достатъчно добре, за да спечелим и да си осигурим титлата в Мьонхенгладбах.“

„Мачът срещу Херта беше неприятен за нас, беше доста сложен. Първият гол беше много важен за нас, за увереността ни и за нашия стил на игра. След него Херта не получи почти никакви шансове.“

„Мачът срещу Атлетико Мадрид ще бъде съвсем различен от този срещу Херта“, добави специалиста, визирайки задаващия се първи полуфинален сблъсък в Шампионската лига.