В днешно време рядко клуб и треньор се разделят приятелски след преждевременно прекратяване на отношенията им. Само че точно такъв е случаят между Дуисбург и Илия Груев.

След три години, в които върна тима във Втора Бундеслига и го класира седми в нея, Груев бе уволнен заради лошото начало на новия сезон.

От ръководството изразиха огромна благодарност към своя вече бивш треньор, а самият той също се раздели с много мили думи.

"Почти трите години като старши треньор за мен бяха повече от една работа. Дуисбург винаги е бил в сърцето ми и за в бъдеще също няма да ми е безразличен", заяви Груев. 

"Този клуб и феновете на "зебрите" бяха, са и ще останат нещо много специално. По-рано за мен бе чест да играя в раетата на зебрите и в последните години да работя като треньор на Дуисбург. Всичко най-добро, и от името на моя помощник треньор Йончо Арсов, за вас и ви благодаря за всичко!", допълни българинът.

За Груев това бе трети престой в Дуисбург. Като играч той бе част от "зебрите" между 2000 и 2004, а после бе и помощник треньор през сезон 2012-13.