Бъдещото ново попълнение на Ливърпул Наби Кейта определено не изживява най-добрия си период както на терена, така и извън него. След като успя да получи 3 червени картона в последните си 7 мача, сега полузащитникът ще има главоболия и с германската полиция, след като бе хванат в опит да си извади шофьорска книжка за ЕС посредством фалшиви документи.

3 пъти изгонен за 7 мача - тревожи ли Наби Кейта Ливърпул?

22-годишният играч ще премине на „Анфийлд” след края на сезона, след като „червените” и РБ Лайпциг постигнаха компромисно решени за трансфера. Ангичаните настояваха да вземат опорния халф това лято, но немският тим постави твърде висока цена – 70 милиона паунда. Двете страни намериха консенсус с отлагането на сделката с 1 година, като Ливърпул ще брои „само” 48 милиона паунда.

Според „Билд” огромна глоба грози гвинееца, тъй като два пъти той е опитал да подаде некоректните данни. Саксонската криминална полиция не ги приела с мотив, че те са „тотална фалшификация”, а действията на Кейта ще му струват 6-цифрена финансова санкция, обясни говорител на съда.

Докато чака Наби Кейта, Ливърпул се наежи за втори от Лайпциг

От медията се свързали и с РБ Лайпциг, откъдето потвърдили, че знаят за проблема. „След детайлни дискусии, ние не приемаме, че документите са изфабрикувани. Адвокатът на Наби се е заел със случая и очаква резултатите от инспекцията”, обяснили от клуба.