Байер Леверкузен изненадващо загуби с 2:3 гостуването си на Цюрих в Лига Европа и това явно почти изчерпа доверието на ръководството на тима върху настоящия старши треньор Хайко Херлих.

През този сезон "аспирините" са доста неубедителни в Бундеслигата, а според медиите в Германия шефовете са решили да дадат последен шанс на Херлих да запази поста си. Той минава през задължителна победа в двубоя срещу Вердер Бремен в неделя.

Треньорската ситуация в Леверкузен засяга косвено и Лудогорец, тъй като явно Байер ще бъде отборът, с когото разградчани трябва да се борят, ако искат да стигнат до второто място в групата си в Лига Европа. В момента Леверкузен има 5 точки повече от българския шампион като предстои и двубой между двата тима на германска земя.

Самият Херлих продължава да бъде оптимист, че ще успее да се справи със ситуацията. "Далеч не съм загубил вярата си. Искам да покажем манталитетът, с който да обърнем нещата. Фокусиран съм изцяло върху мача с Бремен. През годините съм чувал много критики по мой адрес. За мен важното е вечер да мога да се гледам в огледалото. Критиката не е проблем за мен. Когато резултатите ги няма, тя е оправдана. Казах го и на играчите ми."