Сериозна изненада се получи в другия мач от „българската” група А на Лига Европа. В него Цюрих успя да победи Байер Леверкузен със зрелищното 3:2, с което продължи с перфектен актив – 3 победи от 3 двубоя.

Швейцарците поведоха в края на първото полувреме, след което на два пъти зрителите на стадион „Летцигрунд” станаха свидетели на обрати. Карим Беларами с две бързи попадения даде аванс на „аспирините” само за да се стигне до нови два гола на домакините.

Този резултат пък определено направи задачата на Лудогорец да продължи напред още по-трудна. Разградчани са трети с 1 точка, колкото има и АЕК Ларнака. Цюрих води с 9 точки, а Байер Леверкузен е втори с 6.

През първото полувреме на швейцаро-германския сблъсък Цюрих бе по-опасният отбор на терена, но атаките на тима доведоха единствено до страхотна възможност за Стивън Одей, чийто удар бе спасен блестящо от Лукас Градецки.

Изглеждаше, че почивката ще дойде при 0:0, но в 44-ата минута Кевин Рюг пусна остър пас към Антонио Марчесано, който нямаше проблем да вкара в опразнената врата.

Явно разговорът на полувремето в съблекалнята на Леверкузен бе ползотворен, защото „аспирините” започнаха отлично втората част, което доведе до бърз обрат. В 50-ата минута Карим Белараби изравни с прекрасен  изстрел извън наказателното поле.

4 минути по-късно отново Кай Хаверц асистира на Белараби, който реализира с нов хубав удар по диагонала, попаднал в горния десен ъгъл.

Бързо обаче дойде и изравняването от страна на Цюрих. Прострелен пас в наказателното поле изненада съперника, най-добре се ориентира Тони Домджони, който пое топката и успя да вкара с удар в горния близък ъгъл.

Победният гол дойде в 78-ата минута. Поредната контра на швейцарците доведе до пас отляво на Жан Муду, той пусна топката успоредно на голлинията, а Одей успя да я засече и да я пусне хитро от много малък ъгъл покрай Храдецки. До края "аспирините" се хвърлиха в атака в опит да стигнат до изравняване. Те дори реализираха, но голът не бе зачетен заради нарушение в атака.