Хамбургер и Щутгарт си спретнаха страхотен сблъсък в мач от деветия кръг на Бундеслигата, но взеха само по точка от него, след равенството 3:3.

Гостите вкараха три гола от три удара във вратата на Хамбургер, но три пъти излизаха напред в резултата, и позволяваха на съперника да изравни.

Въпреки дъжда от голове, двата състава не промениха класирането си, и останаха в средната част на таблицата. Хамбургер с 9 точки е на 14-то място, докато Щутгарт е осми с 12 точки в актива си.

Домакините бяха много по активния тим, пред над 53 хиляди зрители на своя "Имтех Арена". Александру Максим обаче смълча трибуните още в осмата минута, след като откри в полза на Щутгарт.

Пиер Ласога успя да изравни в 22-та минута, но преди почивката пак "швабите" поведоха, с попадение на Кристиан Гентнер.

Максимилиан Бейстер изравни за втори път резултата в 55-та минута, а Йоан Джуру си вкара автогол девет по-късно, за да изведе отново Щутгарт напред с 2:3.

Рафаел ван дер Ваарт донесе точката на Хамбургер, като поправи донякъде грешката на Джуру, с гол в 67-та минута.

Щутгарт остана и с човек по-малко в последните пет минути от двубоя, след червен картон за Антонио Рюдигер.

Хиксът бе трети в последните четири мача от Бундеслигата за Щутгарт, но след като стартира сезона с три поредни загуби, тимът няма загуба през последните два месеца.

Хамбургер от своя страна също още няма загуба, след пристигането на новия старши треньор Берт Ван Марвайк в края на септември.

Гол след гол на Хамбургер и Щутгарт

източник: Gulliver/Getty Images