Борусия Мьонхенгладбах постигна обрат в последните 20 минути и победи Нюрнберг с 3:1 в мач от 12-тия кръг на Бундеслигата.

В голяма част от мача гостите от Нюрнберг бяха по-добрият отбор на терена, но наглед нелогично с оглед на събитията на терена, получиха 3 гола в последните 20 минути и така останаха последни в класирането.

Началните минути бяха доста силни за Нюрнберг и така логично се стигна до 21-а минута, когато Кийотаке направи добър пробив и подаде хитро към Дърмич, който с помощта на гредата вкара за 1:0.

Нюрнберг продължи да бъде по-активният отбор чак до 72-а минута, когато обаче след пас на Рафаел, Хуан Аранго вкара за 1:1 с чудесен изстрел извън наказателното поле.

Голът даде сили на домакините и само 3 минути по-късно те вече водеха, макар и след нещастен автогол. Аранго центрира в наказателното поле, където влезлият като резерва малко преди това Щарк в опита си да изчисти вкара в собствената си врата.

Нюрнберг могат да бъдат недоволни и от съдийството, тъй като малко след това всъщност на практика изравниха, тъй като ударът на Дърмич удари напречната греда, след което тупна зад голлинията. Това обаче остана незабелязано от реферите и играта продължи без голът да бъде зачетен.

Точката на спора бе сложена в 87-а минута, когато Патрик Херман получи топката отдясно в наказателното поле и с диагонален удар вкара за 3:1.

В класирането Гладбах е четвърти с 22 точки, докато Нюрнберг е последен с едва 7.