От лятото старши треньор на Борусия Мьонхенгладбах ще бъде Марко Розе. Това обяви самият 42-годишен специалист по време на пресконференция на настоящия му отбор РБ Залцбург.

Розе ще наследи Дитер Хекинг, който напуска клуба след края на сезона. Към младия треньор имаше огромен интерес от много отбори, сред които Волфсбург и Шалке. Имаше дори слухове, че попада в списъка за мениджър на Манчестър Юнайтед. За привличането му Гладбах ще даде откупна клауза от 3 милиона евро.

"Марко Розе свърши изключителна работа в Залцбург в последните 6 години и се радваме, че в следващия сезон ще дойде при нас", сподели спортният директор на Борусия Макс Еберл, за когото Розе бе желание №1.

Розе е познато лице в Бундеслигата, където игра в Майнц под ръководството на Юрген Клоп. След това бе и помощник в тима. В Залцбург бе начело на много от юношеските отбори като през 2017-а завоюва младежката Шампионска лига. С първия отбор на Залцбург спечели първенството през 2018-а и достигна до полуфиналите в Лига Европа.

Договорът му с клуба бе до 2020-а и именно заради това от Борусия ще трябва да платят откупната сума.

Марко Розе - треньор за един милион евро