Германия излиза днес срещу Португалия в голямото дерби от група „B“ във втория ден на Евро 2012. Мачът ще се играе на „Арена Лвов“ в Украйна от 21,45 ч. българско верме.

Турнирът започна в полската столица Варшава вчера, където Полша и Гърция извъртяха реми 1:1, а Русия разби с 4:1 Чехия във Вроцлав, за да излезе еднолично начело в група "А".

Германия започва кампанията си в Лвов с добри спомени от Португалия, който елиминира на четвъртфиналите на Евро 2008 и който надви в спора за третото място на Мондиал 2006. Капитанът Филип Лам заяви, че тези резултати не значат много. "Напрежението бавно се покачва, работихме две години за този момент. Време е да действаме. Имаме страхотен отбор, трябва да покажем какво можем", сподели 28-годишният футболист.

Германия вероятно ще се радва на играещ Бастиан Швайнщайгер довечера, въпреки проблемите в прасеца, от които се оплаква играча. Маншафтът обаче е наясно с възможностите на суперзвездата на Португалия и Реал Мадрид Кристиано Роналдо, който вкара 46 гола в Ла Лига през последния сезон.

Селекционерът на Португалия Пауло Бенто междувременно подкани тима си да бъде смел след слабите резултати преди Евро 2012. "Трябва да бъдем организирани срещу тим като Германия. Трябва да имаме кураж, защото ако мислиш само за защита, няма да вземеш добър резултат със сигурност. Трябва да ги атакуваш, но организирано. Трябва да бъдем силни, агресивни и сплотени, особено когато загубим топката."