Германският национален селекционер Йоахим Лоьв ще има на разположение всичките си футболисти за първия мач на Бундестима от европейското първенство срещу Португалия. Той ще може да разчита и на Пер Мертезакер, който получи лекарско разрешение за включване в тренировките, след като се възстанови от тежък удар със Жером Боатенг.

"Нищо фатално не се е случило. Резултатът от сблъсъка между Мертезакер и Боатенг не е толкова драматичен, колкото първоначално смятахме, че ще бъде. Всички наши футболисти са здрави и готови за игра", каза помощникът на Льов - Ханзи Флик.

Медиите в Полша очакват Йоахим Льов да започне мача от група "В" срещу Португалия с нападател Мирослав Клозе, който ще празнува своя 34-и рожден ден. Голмайсторът на италианския клуб Лацио поднови тренировки тази седмица и се възстанови напълно от травми в гърба, бедрото и глезена, което го направи първи избор на Льов пред Марио Гомес.

"Миро не игра достатъчно през последните няколко месеца, но в тренировките доказа, че е напълно готов за началото на европейското първенство", добави Флик.