Германският футболен клуб Ройтлинген, със старши треньор Георги Донков, се класира във втория кръг на турнира за националната купа за първи път от 2003 година насам, след като се наложи с 3:1 над Карлсруе в много странен мач на "Щадион ан дер Кройцайхе".

Ройтлинген поведе още в 13 минута от дузпа, която беше реализирана от Джузепе Рикарди и заради която директен червен картон получи централният защитник на гостите Мануел Гулде. Главният съдия Роберт Кемптер посочи бялата точка отново в 33-та минута, а Рикарди вкара и от втория опит, за да покачи на 2:0.

И вторият централен защитник на Карлсруе - Даниел Гордън, си изкара директен червен картон в 51-та минута, което обаче не притесни гостите и те намалиха резултата с девет човека, след като в 63-та минута точен беше левият бек Денис Кемпе.

Неговият колега от дясната зона на отбраната Яник Дем обаче също напусна терена с червен картон в заключителните секунди, а италианският халф Рикарди се разписа отново от дузпа в първата минута на добавеното време.

Карлсруе завърши мача с едва осем футболисти и с три получени гола от дузпи. Гостите останаха и след треньор след втория червен картон, след като Маркус Каучински протестира бурно и беше изпратен на трибуните на стадиона./БТА