Универсалният полузащитник на Байерн Мюнхен Йосуа Кимих не е съгласен с твърденията, че доскорошният наставник Хосеп Гуардиола е изиграл ключова роля за неговото развитие. Младият германец беше категоричен, че не страда от сантименти към испанския специалист.

През сезон 2015/2016 Кимих много бързо се превърна във важна част от първия тим на баварците, а в един етап Пеп описа връзката помежду им като такава между баща и син. Всички обаче помнят сериозното „конско“, което Гуардиола дръпна точно на Кимих след нулевото реми срещу Борусия Дортмунд през март миналата година. Всичко се разви още на терена и веднага след последния съдийски сигнал, а Пеп дръпна младока настрана и беше доста изразителен в диалога помежду им.

ВИДЕО с любопитния момент вижте тук!

„На мен Гуардиола не ми липсва. Просто във футбола нещата се развиват по този начин“, коментира 21-годишният талант.

„В Лайпциг имах треньор, който наистина ми помогна да стана по-добър – Александър Цорнигер. Не е лошо за един играч да е имал доста треньори, това просто те научава на различни неща.“

„Не чувствам Пеп като моя футболен баща, той просто го каза импулсивно. Разбира се, беше чудесно, че той имаше доверие в мен. През миналия сезон той ми помогна да стана по-добър футболист.“

„Анчелоти също вярва в мен. Получавах доста игрови минути преди зимната пауза. Самият аз съм си поставил летвата по-високо. Дойдох в Байерн Мюнхен от тим от втора дивизия. Все още не съм станал германски национал, който да е играл на Европейско първенство“, допълни Кимих.