Дори и Хосеп Гуардиола трудно би направил разлика, ако застане начело на националния отбор на България. Това е мнението на легендата на родния футбол Красимир Балъков, който говори специално за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

Името на Бала беше спрягано за един от кандидатите за поста след напускането на Ивайло Петев през октомври миналата година. Но в крайна сметка за него беше предпочетен съотборникът му на Световното в САЩ през 1994 г. Петър Хубчев.

"Пожелавам му на Петър успех. Дай Боже, нека с неговия стил на работа да се опита да даде малко повече позитивизъм на българския футбол. Далеч съм от мисълта, че може толкова да промени нещата в него. Това се отнася и за него, и за мен, и за Гуардиола дори."

"Трудно могат да се направят чудеса. Каквото може да се направи е да се създаде един добър климат и една добра атмосфера", сподели Балъков пред "Домът на футбола".

Цялото интервю с легендарния халф на българския национален отбор можете да гледате в сряда от 20:00 часа в ефира на DIEMA SPORT.