Отборите на Фрайбург и Щутгарт взеха първи точки след три мача в Бундеслигата този сезон. Двата състава направиха 3:3 по между си в среща от 3-ия кръг на немския шампионат.

Фрайбург е 15-и, а Щутгарт е 16-и с по 1 точка във временното класиране на Бундеслигата.

Двтата състава изиграха интересен и зрелищен сблъсък, като домакините поведоха с бърз гол с глава на Жером Гондорф още в първата минута на двубоя. 

Щутгарт успя да изравни за 1:1 чак в края на първото полувреме. В 44-ата минута аржентинецът Емилиано Инсуа се разписа след пас от Гонсало Кастро. Инсуа вкара с хубав удар от границата на наказателното поле.

Марио Гомес даде преднина от 2:1 на гостите скоро след почивката. Той бе точен от близко разстояние в 48-ата минута.

Само три минути по-късно обаче, в 51-ата 30-годишният Гондорф вкара втория си гол в мача с красиво изпълнение от пряк свободен удар и отново върна равенството за 2:2 в двубоя.

Пак Марио Гомес бе точен в 56-ата, вкарвайки втория си гол в мача за Щутгарт и така гостите отново взеха аванс за 3:2.

Домакините от Фрайбург не бяха готови да се предадат и в 81-ата минута Джан-Лука Валдшмит върна равенството. 22-годишният Валдшмит реализира за 3:3 с отличен изстрел и така донесе първа точка за своя тим този сезон.

Фрайбург приключи двубоя с човек по-малко след като Паскал Щенцел получи втори жълт и съответно червен картон в 83-ата минута на мача.