48 часа преди смъртта си, изглежда Роберт Енке не е обмислял своето самоубийство. Както е известно, в неделната вечер Енке игра 90 минути при равенството 2:2 на своя Хановер срещу Хамбургер. Малко след края на мача, на въпрос, къде ще гледа контролата между Германия и Чили, която трябваше да се играе в събота, но впоследствие бе отменена, вратарят отговоря: „Вкъщи на дивана”…

Ето и пълната хронология на последните 48 часа от живота на Роберт Енке:

Неделя, 17.18ч.: „AWD-Arena” в Хановер. Край на мача между Хановер и Хамбургер (2:2). Роберт Енке прави обиколка на стадиона и поздравява феновете, смеейки се.

17.27: Репортерът на „Билд” Хайко Нидерер разговаря с вратаря. Енке за това, че не е викнат в националния отбор: „Няма, какво да се каже. Така се бяхме разбрали отдавна”. Къде ще гледате мачовете на Бундестима?” Енке: „С голям интерес вкъщи на дивана”. Вратарят отново се смее, след което отива към съблекалнята.

18.50: Енке и неговият приятел и агент Йорг Нелблунг, който е наблюдавал мача със съпругата на Енке, се разделят с прегръдка. Семейство Енке отпътува към къщата си в Емпеде, на 39 километра от стадиона.

Понеделник, 8.40: След закуска Енке тръгва към Хановер.

10.08: Енке стартира тренировка заедно с треньора Андреас Бергман, кондиционния треньор Едуард Ковалчук и съотборниците си Констант Джакпа, Серджо Пинто и Хано Балич, с които правят шесткилометров крос.

След заниманието Енке отива във фитнес залата, където с Ковалчук обсъжда тренировъчния си план за седмицата.

12.35: Напуска тренировъчната база на Хановер 96.

18.05: Семейство Енке посещава изложение на тема „Истински тела”. Там те прекарват един час, като Роберт държи малката Лейла на рамото си, а Тереза бута детската количка.

Вторник:

По обяд около 14 часа репортерът на „Билд” Флориан Кребс се обажда на агента на Енке Нелблунг, който казва: „Роберт ще тренира днес два пъти”. Това, което обаче той не знае по това време: Енке няма нито тренировка с отбора, нито с кондиционния треньор Ковалчук, нито с треньора на вратарите Йорг Сивенс. Неблунф разбира за това по-късно, когато се обажда в офиса на отбора.

15.30: Неблунг предупреждава съпругата на Енке и полицията. Никой не знае, къде е Енке. Следобед той зарежда гориво на бензиностанция в Нойщад.

18.07: Енке е забелязан от мъж в Нойшад-Айлвесе: „Отивах да вечерям. Тогава той мина покрай мен със своя Мерцедес”.

Енке завива в малка уличка точно до релсите, спира колата и излиза от нея. Той оставя своето портмоне на шофьорската седалка и оставя автомобила отключен.

18.17: Регионалният експресен влак 4427 от Бремен за Хановер преминава през града. По-късно машинистът казва, че е видят човек върху релсите. Друг от екипажа на влака натиска спирачките. Но твърде късно…