Около 1000 човека в препълнената църква в Хановер и повече от 3000 извън нея казаха последно сбогом на националния вратар на Германия Роберт Енке. Сред присъствалите на помена бяха президентът на Германския футболен съюз Тео Цванцигер, селекционерът Йоаким Льов, неговите асистенти Ханс-Дитер Флик и Андреас Кьопке, както и капитанът на Бундестима Михаел Балак.

В своята проповед епископът Маргот Кесман, заяви: „Смъртта на този спортист показва, че футболът не е всичко в нашия живот. Зад обичта и успеха може да има самота и съмнение. Съжаление, слабост и болест са част от нашия живот. Затова не трябва да има недоволство, а съпричастност и състрадание. Роберт Енке не искаше други хора да го следват в този път. Той обичаше живота”.

Католическият свещеник Хайнрих Плохг държеше през цялата церемония ръкавици с подписа на Енке, подарени му лично от вратаря. „В неделя стоях зад вратата. Това е голяма загуба не само за семейството му”.

Вдовицата Тереза Енке запали първата свещ в памет на своя съпруг. Преди това тя присъства емоционална пресконференция, в която говори за тежките депресии на мъжа си, който се самоуби във вторник.

След церемонията, близо 35000 души взеха участие в организирано траурно шествие в памет на Енке, което премина от центъра на града до „AWD-Arena”. Първи в него бяха мениджърът на Хановер Йорг Шматке и треньорът Андреас Бергман, които носеха снимка на Енке с надпис „Почивай в мир”.