Българският младежки национал Едисон Йорданов бе титуляр във втора поредна контролна среща на неговия Борусия Дортмунд. Юрген Клоп избра талантливия халф сред титулярните си 11 футболисти за двубоя срещу Хайденхайм, завършил с голово шоу и победа за Дортмунд с 4:3.

Йорданов игра през първите 45 минути в компанията на футболисти като Лукаш Пишчек, Марсел Шмелцер и Пиер-Емерик Обамеянг.

Именно Обамеянг откри резултата в 21-ата минута, но до края на полувремето домакините успяха да обърнат до 2:1 в своя полза. В 29-ата минута Йорданов беше близо до гола след добра солова акция по лявото крило и опасен удар от 20 метра, минал встрани от дясната греда.

На почивката Юрген Клоп извади голяма част от титулярите си като на мястото на Едисон Йорданов в игра влезе Хенрих Мхитарян. Арменецът реализира две попадения, а между тях Майер вкара и трети гол за Хайденхайм, за да се стигне до 3:3. Все пак Борусия стигна до успеха с гол на Гяу в 85-ата минута.

В последните 15 минути в игра влезе и Невен Суботич, за когото това бе неофициално завръщане в състава след скъсани кръстни връзки. Следващата контрола за Борусия е във вторник срещу Оснабрюк.