Пореден тежък удар претърпяха амбициите на РБ Лайпциг за добро представяне в Бундеслигата. "Червените бикове" паднаха с 1:2 в гостуването си на Фрайбург и вече сдадоха втората позиция в подреждането. 

Това се случи при положение, че гостите водеха с 1:0 след попадението на Тимо Вернер, но Яник Хаберер и Робин Кох с два бързи удара около четвърт час преди края на битката оставиха трите точки на "Шварцвалд Щадион". 

Мачът започна интересно, като Марсел Забицер и Кевин Кампъл изпуснаха хубави положения за РБ Лайпциг, докато Робин Кох не можа да се разпише за домакините. В 20-та минута Брума от състава на гостите отбеляза попадение, но то беше отменено заради засада. 

В 33-та минута и домакините отвърнаха подобаващо, но опасният удар на Лукас Холер беше отразен от вратаря. В крайна сметка преди почивката попадения не паднаха и развръзката остана за втората част. 

В началото на втората част Тимо Вернер изпусна шанс за гостите, но се реабилитира в 66-та минута. Тогава Марсел Забицер пусна страхотен пас към него и той от границата на наказателното поле изстреля мощен шут, който не остави шансове на вратаря - 1:0. 

Но тази радост не се запази дълго за "червените бикове". Фрайбург успя да изравни само шест минути след това, когато след едно разбъркване при корнер в наказателното поле Яник Хаберер с мощен шут от около точката на дузпата прониза мрежата за 1:1. 

Последва ново мощно кроше от домакините само три минути след това. Пак след центриране от корнер на Кристиян Гюнтер топката стигна до Робин Кох и той от близка дистанция не остави шансове на вратаря за втори път. 

До края на мача нямаше повече положения за гол и в крайна сметка Фрайбург се поздрави с успеха. Така домакините събраха вече 23 точки и вече не се притесняват за съдбата си в Бундеслигата. РБ Лайпциг пък слезе до третата позиция с 31 точки, с колкото е вторият Байер Леверкузен, разгромил с 4:1 Хофенхайм като гост.

С такъв актив е и четвъртият Борусия Мьонхенгладбах, победил с 2:0 Аугсбург и битката за тези позиции в Шампионската лига се ожесточи много. От втората до седмата позиция всички тимове са събрани само в една точка. 

Ето и резултатите от ранните мачове в Бундеслигата в събота: 

Хофенхайм - Байер Леверкузен 1:4

Майнц - Щутгарт 3:2

Мьонхенгладбах - Аугсбург 2:0

Фрайбург - РБ Лайпциг 2:1

Волфсбург - Айнтрахт 1:3