Борусия Дортмунд не успя да спечели и втория си мач за 2018-та, като направи само 1:1 при гостуването си на Херта в мач от 19-я кръг на Бундеслигата.

След сравнително постно първо полувреме, без много голови ситуации, през второто и двата състава вдигнаха оборотите, а в заключителните моменти Дортмунд диктуваше играта. В последната минута от добавеното време гостите имаха и напълно основателни претенции за дузпа, които обаче бяха подминати от рефера.

Спряганият за скорошен трансфер Пиер-Емерик Обамеянг бе оставен отново извън групата на Борусия.

Херта бе малко по-активният тим през първото полувреме, като Никлас Щарк и Валентино Лазаро пропуснаха шансове да се разпишат.

Ранният гол на Дейви Зелке, още в първата минута на второто полувреме определено даде тласък на целия двубой. Лазаро намери Зелке вляво в наказателното поле и той от близко стреля точно за 1:0.

Вместо Дортмунд да натисне обаче, Херта взе инициативата след гола. Изтеглени напред обаче, домакините бяха наказани в 71-та минута, когато 17-годишният Джейдън Санчо намери точно Шинджи Кагава и опитният футболист изравни с глава.

Младите таланти на Борусия Александър Исак и Санчо движеха нещата за тима си в последните десетина минути и имаха страхотни шансове. Първо Санчо, а след това и Исак в 86-та отправиха опасни удари към вратата на Херта, но не успяха да се превърнат в герои.

Претенции за дузпа в последните секунди бе подмината от рефера Кристиан Дингерт много спорно, след като Ярмоленко бе задържан с ръце от защитник на Херта. Веднага след това прозвуча и последният съдийски сигнал, при 1:1.