Лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд записа грешна стъпка в битката за титлата, след като в мач от 22-рия кръг завърши наравно 1:1 като гост на Кайзерслаутерн.

Българският футболист Илиян Мицански отново остана извън групата на своя отбор.

На тежкия терен в Кайзерслаутерн гостите бяха по-добрият отбор, но не съумяваха да стигнат до голови възможности пред вратата на Тобиаш Зипел. Домакините се отбраняваха добре и на своя страна организираха опасни контра атаки.

Всичко най-интересно в мача се случи в последните 10 минути. В 81-а минута Борусия откри резултата чрез Свен Бендер, който получи топката след разбъркване, премина през двама съперници и с премерен удар в левия ъгъл вкара за 1:0.

Малко след това обаче “жълто-черните” останаха с човек по-малко, тъй като Невен Суботич получи втори жълт картон за нарушение срещу Сърджан Лакич.

Численото предимство даде нови надежди на домакините, които засилиха своя натиск в последните минути и в крайна сметка стигнаха до изравнителен гол. В 90-а минута центриране от корнер бе изчистено от Матс Хумелс. Топката обаче попадна на крака на Ян Моравек, който от границата на наказателното поле с мощен шут вкара в горния ляв ъгъл на вратата на Дортмунд, без да остави шанс за реакция на Роман Вайденфелер.

След равенството, Борусия намали преднината си на върха, която вече е 10 точки пред втория Байер Леверкузен и 13 пред третия Байерн.