Борусия Дортмунд очевидно ще подсилва сериозно отбора през лятото заради предстоящата раздяла с Роберт Левандовски. Германците смятат да пробват шансовете си с оферта до Пари Сен Жермен за бразилския талант Лукас Моура.

„Жълто-черните“ са окрилени от информациите, че играчът, който преди време бе на крачка от трансфер в Манчестър Юнайтед, все още не може да се аклиматизира към френския футбол и изпитва колебания във формата си. Агентът на Моура вече призна, че в края на сезона двамата с клиента му ще преценят опциите си, а от „Сигнал Идуна Парк“ ще направят всичко възможно, за да бъдат първи вариант.

Треньорът на Борусия Юрген Клоп очевидно ще набляга върху играта по крилата, при която тази година се справя без продадения на Байерн Мюнхен Марио Гьотце. Ако Моура пристигне в клуба, най-вероятно като титуляр в атака ще заиграе новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг.

Не е изключено ПСЖ да се съгласи на сделка за южноамериканеца, за да може да финансира трансфери на играчи от калибъра на Еден Азар и Миралем Пянич.