Два от полуфиналистите за Купата на Германия станаха ясни след двубоите във вторник от този турнир. Това са Борусия Дортмунд и Вердер, които постигнаха победи като гости, съответно над Щутгарт и Байер Леверкузен. И докато за вестфалците това се очакваше, предвид на добрата им форма, то тимът от Бремен изненада високолетящите "аспирини". Интересното е, че и двата мача приключиха с победи от по 3:1. 

Момчетата на Томас Тухел бяха един от фаворитите в надпреварата още преди започването ѝ и оправдаха това в Щутгарт. Още в 5-та минута Марко Ройс откри резултата, но "швабите" не се предадоха. 

В 21-та минута Лукас Руп изравни, но това на практика беше последното хубаво нещо за домакините. Малко след това попадение срещата за кратко беше прекъсната заради гостуващата агитка. 

В 25-та минута от сектора с привържениците на Борусия Дортмунд полетяха тенис топки към терена. Това беше определено като протест срещу високите цени на билетите за мачовете в Германия. 

И малко след това любимците им поведоха в резултата. Това се случи в 31-та минута, когато дежурното си попадение отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг, който получи страхотен пас от Марко Ройс и нямаше как да пропусне. 

При този резултат не просто дойде почивката, но и той се запази почти до самия край. Интригата обаче приключи минута преди изтичането на редовното време. Тогава Хенрих Мхитарян оформи крайното 3:1, получавайки страхотна асистенция от Обамеянг и всичко приключи. 

Така Борусия се класира на полуфиналите, а там е последван и от Вердер. "Зелено-белите" са трагични в първенството, но от слабото им представяне нямаше и следа в мача срещу Байер Леверкузен, който също беше спечелен с 3:1. 

Домакините поведоха с гол на Хавиер Ернандес, който се разписа от дузпа в 22-та минута. Но Вердер изравни много бързо чрез Сантяго Гарсия в 31-та минута, като той се възползва от подаването на Фин Бартелс. 

А още до почивката нещата сякаш станаха необратими за Байер. В 41-та минута Вендел направи дузпа, заради която беше изгонен, а от 11-те метра Клаудио Писаро беше безпощаден - 2:1. 

Малко след подновяването на играта пък и Хавиер Ернандес беше изваден от терена заради контузия и това съвсем сломи тима му. Така до края остана време за още един гол на Вердер, дело на Фабиан Грилич в 82-та минута, с който беше оформен и крайният резултат - 3:1 за Вердер. 

Последните две двойки от четвъртфиналите играят в сряда. В тях Бохум приема фаворита Байерн, а в другия мач Хайденхайм е домакин на Херта.