Борусия Дортмунд трябваше да почака до заключителните минути, за да си осигури победата над Инголщад в 19-ия кръг на Бундеслигата. Командата на Томас Тухел спечели с 2:0 у дома, като техният голаджия Пиер-Емерик Обамеянг прибави към сметката си нови две попадения. Постижението на габонеца изглежда още по-впечатлящо, като се отчете факта, че головете му дойдоха срещу втората най-добра защита в германския елит. Преди днешната среща тимът на Ралф Хазенхютл беше допуснал само 18 попадения, като единствено Байерн Мюнхен е инкасирал по-малко голове в мрежата си.

Срещата на „Сигнал Идуна Парк“ можеше да има доста вълнуващо начало, ако гостите бяха успели да поведат в 15-ата минута. Дарио Лескано отправи топовен шут от около 25 метра, който извади на показа най-доброто от вратаря Роман Бюрки.

Постепенно обаче дортмундци наложиха пълно надмощие и десет минути преди почивката като по чудо не вкараха. Тогава Пиер-Емерик Обамеянг засече по впечатляващ начин центриране в наказателното поле и вратарят Рамазан Йозкан се постара, за да извади топката. Адриан Рамос стигна първи до нея и от няколко метра изглеждаше, че има най-лесната задача, но с глава направи по трудното и стреля над гредата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


В 43-ата домакините стигнаха до още един шанс, като този път ударът на Обамеянг бе блокиран геройски от бранител във вратарското поле.

След почивката картината не се промени особено, като в средата на втората част Мориц Лайтнер изпусна чиста възможност. Халфът излезе сам срещу Йозкан в наказателното поле, ала стражът отново се оказа непреодолима преграда.

Все пак 13 минути преди края отбраната на Инголщад се пропука. Лукаш Пишчек показа техника отдясно по атаката и центрира като по конец за Обамеянг, който засече с глава точно до лявата греда – 1:0.

В 86-ата всички надежди за гостите се изпариха след още една чудесна атака на „жълто-черните“. Гонсало Кастро свърши по-трудното и накрая достави повече от удобна топка за Обамеянг, който без да замисля попари за втори път Йозкан и подсигури трите точки.

С успеха Дортмунд събра 44 точки на второто място, като изостава на 5 зад лидера Байерн Мюнхен, който още не е играл своя мач от кръга. Инголщад от своя страна остава 10-и с 23 пункта, на 9 над опасната зона.

Бундеслига, 19-и кръг, резултати от съботните мачове:

Аугсбург – Айнтрахт Франкфурт 0:0

Байер Леверкузен – Хановер 96 3:0

Дармщад – Шалке 04 0:2

Вердер Бремен – Херта Берлин 3:3

Борусия Дортмунд – Инголщад 2:0

от 19,30 часа: Щутгарт - Хамбургер