Борусия Дортмунд е на път да стане отбор, това заяви старши треньорът на тима Томас Дол в интервю за спортното списание „Кикер”. Бившият наставник на Хамбургер понесе много критики в последно време, след като отборът му стартира изключително лошо в германската Бундеслига. След класическия успех над Енерги Котбус обаче и Дол може най-сетне да си отдъхне малко.

„Това беше нещо като ново начало. Но нищо повече. На път сме да станем отбор. Не бяхме такива по-рано. Не е най-важно да издържиш физически във фитнеса и на бягащата пътека. Малките неща и жестове водят до това група хора да се превърнат в тим”, коментира специалистът.

Както е известно преди време президентът на клуба д-р Райнхард Раубал призова Дол да си направи изводите след лошия старт. Треньорът обаче не се е ядосал на упрека и заплахата отстрана на боса. „Просто се учудих. Признавам. Аз държа такива неща да се обсъждат само вътре в отбора, а не пред медиите. Трябва така да постъпваме за в бъдеще”, каза Томас Дол.

„Борусия ми предложи работа в момента, в който ситуацията в отбора никак не беше розова. Сега трябва да изградя нещо съвсем ново. Работя по този въпрос”, заяви наставникът на Борусия.