Опорният халф на Байерн Мюнхен Чаби Алонсо стана поредният играч на тима, който похвали философията на наставника Хосеп Гуардиола преди раздялата между испанския специалист и германския гранд.

Бившият треньор на Барселона напуска поста си в края на сезона, тъй като договорът му изтича. Той ще поеме английският Манчестър Сити, където ще замени Мануел Пелегрини, като този ход не се хареса на някои от феновете на Байерн.

В съблекалнята обаче всички играчи очевидно изпитват дълбоко уважение към специалиста. „Може би изглежда лесно да ви го кажа, но всъщност не е – Пеп наистина е изпреварил времето си. Той изисква много от себе си и своите играчи“, коментира 34-годишният ветеран.

Гуардиола ще размаха диригентската палка в Сити

„Веднъж щом проникнеш в идеите му, сам разбираш, че това е начинът, по който искаш да играеш. Искаме да контролираме събитията на терена, а на него това му допада. Той обича неговият отбор да диктува темпото, защото за него това е най-добрият начин да печелиш. Когато контролираш нещата, очевидно стигаш до повече шансове и допускаш по-малко опасности пред вратата си.“

„Не мисля, че при нас ще настъпи някаква коренна промяна. Имаме доста ясна идея как играем през последните няколко години. Дали печелим или губим, ще продължим по същия начин, защото вярваме, че се справяме добре. Разбира се, това е Байерн и когато резултатите не са добри, ще има критики. Футболистите обаче трябва да се справят с това. Най-важното е да останем заедно, знаем накъде искаме да вървим“, добави Алонсо.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS