Изпълнителният директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке сам призна невъзможността на клуба да се противопостави на Марко Ройс, ако последният реши да си тръгне.

Германският национал има договор с „жълто-черните“ до 2017 година, но това лято в договора му ще се появи откупна клауза за 25 милиона евро. Сумата изглежда повече от постижима за редица отбори, а тъй като 25-годишния играч отказва да подпише нов договор, е твърде вероятно да играе последния си сезон в Борусия.

„Моята най-голяма надежда е той да остане тук още дълги години“, каза Вацке. „Ако все пак Марко реши друго, значи нещата се случат така. Едно от предизвикателствата във футбола е да се възползваш от промените в състава по всеки един начин и да създаваш нещата наново.“

„Естествено, разбирам, че той искат да се приведе във форма, отново да играе и да види в каква посока поемаме. След време Ройс ще вземе своето решение. Това е най-нормалното нещо на света и ще се случи скоро.. Дали след 4, дали след 8 седмици, не виждам как това ще повлияе накрая“, допълни Вацке.