В последните години Борусия Дортмунд постигна страхотни успехи и бе сочен за пример на повечето европейски клубове. В момента обаче "жълто-черните" се намират в зоната на изпадащите, което означава борба за оцеляване през пролетния полусезон.

И за да стане заплахата от изпадане още по-реална, от клуба признаха, че ще им се наложи да кандидатстват за лиценз за Втора Бундеслига.

"Считам, че ще бъдем задължени да представим документите. Ще го направим", призна президентът на клуба Ханс-Йоаким Вацке. Клубовете, които са с шансове за изпадане, са длъжни да направят това до 15 март, а Дортмунд най-вероятно няма да бъде пропуснат, което е логично с оглед на класирането на тима - предпоследно място с едва 15 точки от 17 мача.

Според Вацке, въпросното кандидатстване за лиценз ще отнеме едва 30 минути, тъй като Борусия преизпълнява многократно изискванията за лиценз за втория ешалон на немския футбол.

В момента тимът е на лагер в испанския курорт Ла Манга като сред футболистите и е възстановеният Марко Ройс, на когото се залагат големи надежди за справяне със ситуацията.