Раздялата на Борусия Дортмунд с Юрген Клоп може и да не е достатъчно успешна, но усилията му по време на работата му в клуба бяха определени като „изключителни“ от ръководството.

Клоп е върнал усмивките в Борусия по време на седемгодишния си престой, според спортния директор Ханс-Йоаким Вацке. За последните седем сезона, Клоп спечели две титли на Германия и една Купа на страната, както и две Суперкупи. Освен това отборът игра финал в Шампионската лига.

През този сезон обаче Борусия единствено си осигури участие в Лига Европа и игра финал в турнира за Купата на Германия. Въпреки това Вацке не спести похвали при раздялата с Юрген Клоп.

„Седмици наред се опитвах да отложа сбогуването. Но сега това време дойде. Това, което Клоп направи е изключително и никога не се е случвало преди. Той дойде в трудни времена и ни върна усмивките“, коментира Ханс-Йоаким Вацке.

Самият Клоп пък заяви: „Не е важно какво мислят за теб, когато пристигаш. Важно е какво мислят за тем, когато си тръгваш. Каквото и да се случи, ние никога няма да забравим тези времена.“

Юрген Клоп

източник: БГНЕС