Старши треньорът на Борусия Дортмунд Юрген Клоп се раздели с тима със загуба във финала на турнира за Купата на Германия с 1:3 от Волфсбург. След последния съдийски сигнал Клоп вече не можеше да сдържи сълзите си. Това бе последният му двубой начело на Борусия след седем години в клуба. 

„Разстроен съм. Опитвам се много усилено да овлаея емоциите си. Всеки пък, когато прегърна някой от играчите, сълзите ми потичат, защото знам, че това е последният път, в който ще го направя“, сподели Юрген Клоп.

„Благодарен съм за седемте години, които прекарах в клуба. Трябва да правя крачка по крачка и ще направя това, когато няма камери насочени към мен“, добави Клоп.
47-годишният специалист, който е свързван с Ливърпул и Милан, заяви след финала в Берлин, че загубата е някак несправедлива.

„Срещу съперници, които са добри на контраатаки, ние играем правилно. Но нямахме късмет при атаките. Едно от най-големите предизвикателства в живота е да се справяме със загубите. Поздравявам Волфсбург – треньора и играчите им. Но ние нямахме късмет при това това поражение“, коментира още Юрген Клоп.

Новият треньор на Борусия Дортмунд Томас Тухел пък започва официално работа в клуба, след края на сезона.