Борусия Дортмунд ще направи големи промени в състава през лятото, но няма да се раздели със старши треньора Юрген Клоп, според спортният директор Михаел Цорк.

„Вярно е, че в края на сезона ще прегледаме ситуацията като цяло и за всеки един състезател“, заяви Цорк в интервю за Sport Image.

„Ако не играем в евротурните, тогава със сигурност е прекалено голям. Това означава, че ще трябва да вземем решение какви промени да направим. Имаме качество, но това, че играчът е класен не е достатъчно. Той трябва да доказва класата си всяка седмица“, коментира Михаел Цорк.

По повод информациите, че Чиро Имобиле ще е сред напускащите, Цорк заяви: „Твърде рано е да се каже. Не оценяваме играчите си само след няколко месеца, а след по-дълъг период. Няма да подписваме с нови футболисти преди края на сезона.“

За старши треньора Юрген Клоп, Михаел Цорк сподели, че Юрген Клоп няма да е сред тези, с които клубът ще се раздели: „Юрген със сигурност е амбициозен, енергичен и отдаден на целта да обърне този ужасен сезон. Целта ни е ясна – Лига Европа, защото искаме да играем в евротурнирите всеки сезон.“