Отборът на Борусия Дортмунд продължава драматичния си сезон - с драматично класиране за полуфиналите на Купата на Германия. Възпитаниците на Юрген Клоп продължават напред в турнира, след като на 1/4-финалите отстраниха Хофенхайм с 3:2 след продължения.

Футболистът, който заслужи свалената шапка от главата на треньора Клоп, бе Себастиан Кел. 35-годишният полузащитник реализира красиво попадение във второто продължение, имащ значението на златен за тима от Дортмунд.

Срещата бе изключително динамична, двуостра, с много положения и емоции.

В 19-ата минута Невен Суботич засече топката в мрежата на Хофе, след центриране от ъглов удар на Якуб Блашчиковски за 1:0.

Само 120 секунди по-късно по идентичен начин падна изравнителното попадение в срещата. След центриране от корнер на Себастиан Руди, Кевин Воланд засече топката и я прати в долния ляв ъгъл на мрежата за 1:1.

В 28-ата минута Роберто Фирмино открадна топката в центъра на терена от защитата на Борусия, напредна сам и прехвърли майсторски Мичел Лангерак за 2:1.

След почивката домакините излязоха на терена твърдо решени да не се примирят с резултата. В следствие на това играчите на Юрген Клоп започнаха много по-често да поглеждат към мрежата на съперника. След Илкай Гюндоган, своя шанс опита и Пиер-Емерик Обамеянг, който успя. След атака отдясно по нападението, Ерик Дурм центрира, а крилото на Борусия засече за 2:2.

Равенството доведе мача до продължения. Във второто от тях, в 108-ата минута, Борусия Дортмунд все пак стигна до така търсения и очакван гол. Влезлият като резерва Себастиан Кел се разписа с майсторски удар от воле, при това от далеч, за 3:2.

Двуострата игра обаче не спря до тук, напротив, както и през първото продължение двата тима не престанаха да търсят ново попадение. Срещата бе изпълнена с много положения, но при последния съдийски сигнал победител се оказа Борусия.