Отборът на Борусия Дортмунд записа успех в 26-я кръг на Бундеслигата и след двете поредни равенства, които направи, сега добави нови три точки към актива си. Борусия победи като гост Хановер с 3:2 и вече е само на точка от деветия във временното класиране Вердер Бремен, който направи хикс с Кьолн.

Тимът от Дортмунд поведе в 19-ата минута с гол на Пиер-Емерик Обамеянг, след чудесен пас от Марко Ройс, но Хановер върна попадението в 31-ата, когато Леонардо Битенкурт пусна към Ларс Стиндъл и той реализира за 1:1. Самият Битенкурт обаче остави отбора си с човек по-малко след като получи два жълти картона между 49-ата и 55-ата минута и съответно бе изгонен с червен картон. Две минути по-късно Шинджи Кагава отново даде преднина на Борусия, отново след асистенция на Марко Ройс и така в 57-ата гостите дръпнаха с 2:1. В 61-ата Обамеянг вкара втори си гол, след като бе намерен от Кагава за 3:1, а крайното 3:2 за Борусия бе оформено в 82-ата минута от Стиндъл, който също отбеляза второ попадение в срещата. За Хановер 96 това бе трето поредно поражение.

Фрайбург

източник: Gulliver/Getty Images

В друг мач от 26-я кръг Фрайбург победи Аугсбург с 2:0 и след три поредни загуби, най-после стигна до три точки. Фрайбург остава 15-и във временното класиране с 25 точки, а шестият Аугсбург прави втора поредна грешна стъпка и има 38 точки в актива си. Французинът Джонатан Шмид даде преднина на домакините в 71-ата минута, а в 84-ата Владимир Дарида намери свободния Нилс Петерсен, който вкара за 2:0, оформяйки крайния резултат.

Последният в Бундеслигата Щутгарт най-после имаше повод за радост, след като победи Айнтрахт Франкфурт с 3:1. Това бе едва пета победа за Щутгарт през сезона. Гостите поведоха с гол на Харис Сеферович в 51-ата минута, но с два гола на Даниел Гинчек в 63-ата и 66-ата минута Щутгарт дръпна с 2:1. Третото попадение за домакините падна в 80-ата минута и бе дело на румънеца Александру Максим. Така Щутгарт спечели 23-а точка в актива си, а осмият Айнтрахт остава с 34.

Щутгарт

източник: Gulliver/Getty Images

В друга среща от 26-я кръг Кьолн и Вердер Бремен направиха 1:1. Гостите поведоха с 1:0 в 27-ата минута, когато Дейви Селке реализира след корнер, а Матиас Леман изравни от дузпа в 88-ата минута. Двата тима разделиха по точка и са съответно Вердер – девети, а Кьолн- единайсти в класирането.

Падерборн и Хофенфайм завършиха при резултат 0:0, като гостите останаха с 10 човека в 65-ата минута след втория жълт и съответно червен картон на босненеца Ермин Бичакчич. Хофенхайм е седми с 37 точки, а Падерборн е 16-и с 24 точки в актива си.