Тази вечер ще се изиграят последните два 1/8-финални мача-реванш от Шампионската лига.

Барселона ще има наглед леката задача да завърши наравно или да спечели при домакинството си срещу Манчестър Сити. В първата среща каталунците спечелиха с 2:1 при гостуването си в Англия.

Момчетата на Луис Енрике играят на ниво, а Сити ще трябва да спасява сезона в Испания. След поражението от Бърнли във Висшата лига Мануел Пелегрини коментира пред журналистите, че титлата във Висшата лига вече е почти мираж.

Целта е Шампионската лига, което да спаси евентуално сезона за "гражданите". Шансовете са минимални, но съществуват. Тимът от Манчестър допуска безумни грешки в защита, а играта им е повече от наивна.

Сити дори да отпадне ще бъде важно с каква игра ще го направи, за да заслужи уважението на феновете си.

В срещата, която има доста интрига Борусия Дортмунд приема Ювентус след поражение 1:2 в първата среща. Ювентус изпитва затруднения при гостуванията си във вътрешното първенство, а сега двубоя срещу германската машина ще е доста интригуващ.

Борусия вкара гол в Торино, който може да се окаже скъпоценен в такъв турнир. Въпросът пред Алегри е дали Юве ще "паркира автобуса" и ще играе на контри или ще се отвори и ще играе за победа. Италианците принципно са фаворити в битката, но всичко ще се реши на терена, не са изключени продължения, а защо не и дузпи.