Борусия Дортмунд се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Германия, след като надигра Вердер Бремен с 2:1. По-рано днес напред в надпреварата продължиха отборите на Байерн Мюнхен, Мюнхен 1860, който победи тима на Тодор Колев Алемания Аахен с 2:3, и Хофенхайм.

Борусия опита да наложи натиск и да изненада съперника си още в началото на срещата, а първото попадение закономерно дойде още в 18-та минута и бе дело на Федерико. Преднината за домакините увеличи аржентинецът Климович, който направи резултата 2:0 в 80-та минута.

Малко след това обаче, появилият се като резерва за „бременските музиканти” Диего върна надеждите за Вердер, след като бе точен от бялата точка, отсъдена за нарушение в наказателното поле срещу Розенборг.

Пет минути преди края гостите получиха шанса да стигнат до равенство, след като реферът отсъди втора дузпа. Този път обаче бразилецът не успя да се възползва от наказателния удар и пропиля последния шанс за своя отбор, като вратарят на домакините се превърна в герой на мача, заради спасения удар на Диего.