Българският нападател на Алемания Аахен Тодор Колев откри резултата в двубоя срещу Мюнхен 1860 от третия кръг за Купата на Германия. Това обаче не стигна на домакините и те отстъпиха с 2:3, като сдадоха победата в самия край на срещата. Бившият голмайстор на Славия игра цял мач на стадион „Тиволи” пред 18000 зрители и се отличи още с асистенция и жълт картон.

Тодор Колев даде добър старт на двубоя за Алемания, като още в 10-та минута се разписа, след като получи пас от Емануел Кронтирис. Точно половин час по-късно българинът намери Мариус Еберс и той не сбърка за 2:0.

След като поддържаха тази комфортна преднина цели 83 минути обаче, домакините от Аахен се отпуснаха и решиха да изиграят последните десетина минути на по-леки обороти. Това обаче се оказа фатално за крайния изход на двубоя. Шварц, Куцукович и Джонсън само за пет минути успяха да обърнат тотално развоя и резултатът стана до 2:0 – 2:3 до 88-та минута.

В оставащото време шокираните играчи на Алемания не успяха да намерят начин да изравнят и да стигнат поне до продължения и така отпаднаха от турнира.

Напред продължава и друг втородивизионен тим – Хофенхайм, който отстрани елитния Ханза Рощок с 2:1. Байерн Мюнхен очаквано се наложи с 5:2 като гост на Вупертал.

В момента играят Борусия Д и Вердер, а утре са останалите 1/8-финали.