Шампионът на Германия Байерн Мюнхен не успя да удължи серията си от поредни победи на пет. Баварците бяха спрени при гостуването си на един от основните конкуренти Борусия Мьонхенгладбах. 

Мачът на стадион "Борусия Парк" завърши при нулево равенство, но домакините дори могат да съжаляват, че не взеха успеха, защото хубави техни шансове в края бяха отразени от вратаря на шампионите Мануел Нойер. 

Преди почивката повечето възможности за гол бяха пред играчите на Байерн. В 18-та минута Роберт Левандовски беше близо до откриване на резултата, но точно преди да засече топката от близка дистанция, защитник на Борусия изби. 

В края на частта отново полякът имаше възможност да се разпише, но силният му и добре насочен удар отново в последния момент беше отклонен от защитник и топката излезе в корнер. Преди това пък Макс Крузе не можа да се разпише за тима от Мьонхенгладбах. 

Така двата тима оставиха развръзката за втората част, в която домакините имаха шансовете и само могат да съжаляват, че не оползотвориха поне един от тях. В 52-та минута Мануел Нойер отрази страхотен шут на Кристоф Крамер. 

Десет по-късно Хуан Бернат пропиля най-чистата възможност за Байерн, след като негов удар от наказателното поле мина на няколко сантиметра встрани от левия страничен стълб. След това обаче играчите на Борусия бяха тези, които продължиха да пропускат. 

В 66-та минута Алваро Домингес стреля с глава, но топката мина над вратата. В следващата атака на мьонхенгладбахци Рафаел стреля опасно, но отново Нойер беше последна преграда пред гола. 

Рафаел продължи да обстрелва германския национал, но той като стена отразяваше ударите му и не позволи до края да падне попадение в мрежата му и така резултатът се запази непроменен до края. 

С тази точка Борусия си върна второто място и вече има 17 точки, но пропусна да намали изоставането си от Байерн от върха. Баварците са с 21 и въпреки че са комфортно начело, авансът им не е толкова солиден.