Борусия Дортмунд се измъчи много срещу втородивизионния Унион Берлин, но все пак го елиминира в турнира за Купата на Германия. Вестфалците имаха нужда от дузпи, за да се справят със съперника си. 

В редовното време и продълженията двубоят завърши 1:1, а през цялото време "жълто-черните" не убедиха с представянето си, въпреки че играха на своя стадион "Сигнал Идуна Парк". 

А на всичко отгоре те и откриха резултата малко преди почивката. Това стана, след като Михаел Паренсен си отбеляза автогол в 44-та минута и по всичко изглеждаше, че това ще се окаже достатъчно за Борусия да стигне до успеха. 

Но гостите от Берлин изравниха малко преди края на редовното време. Тогава влезлият само секунди преди това Стивън Скржибски с първото си докосване до топката смълча Роман Вайденфелер и направи 1:1. 

Така последваха продължения, в които гол така и не падна и всичко се реши след изпълнение на дузпи. В тях Усман Дембеле, Матиас Гинтер и Марио Гьотце се разписаха за домакините, докато три пропуска за берлинчани направиха братът на Тони Кроос - Феликс, Щефан Фурстнер и Филип Хозинер, за да се сложи точка на спора и Дортмунд да се класира на 1//8-финалите.